Crostini s marinovaným pstruhem
Suroviny
- 60 g Chléb pšeničný (bílý)
- 20 g Mrkev kořen
- 30 g Pórek
- 200 g Pstruh
- 10 g Kopr čerstvý
- 10 g Citronová kůra
- 20 g Celer řapíkatý
- 30 g Šalotka
- 150 g Zakysaná smetana
- 20 g Fenykl sladký - hlíza
- 20 ml Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Křen
- 5 ks Nové koření celé
- 8 ks Pepř černý celý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 60.3 mg
- Draslík 382.8 mg
- Vláknina 3224 mg
- Vitamín A 3224 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky pstruha položíme na porcelánovou mísu. Na marinádu oloupeme a na kostičky nakrájíme šalotku. Kopr opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Smícháme kopr, šalotku, citronovou kůru i šťávu a přimícháme nasekanou zeleninu. V hmoždíři utlučeme pepř, hořčičné semínko, nové koření, sůl a cukr. Přidáme k marinádě a promícháme.
-
2
Směs rovnoměrně rozdělíme na plátky pstruha, přikryjeme fólií a zatížíme prkénkem. Dáme odležet na 2 hodiny do chladničky.
-
3
Před podáváním nakrájíme chléb na kousky a na pánvi je dozlatova opečeme na rozehřátém másle. Plátky pstruha šikmo nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu rozmícháme s křenem a crostini potřeme. Obložíme marinovaným pstruhem a podáváme.