Pstruh na šampaňském
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 48 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 935.7 mg
- Vláknina 1244.6 mg
- Vitamín A 1244.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 670.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy dobře očistíme. Máslo utřeme do pěny a přidáme k němu nakrájené bylinky a zeleninu (petrželku, česnek, kopr a bazalku). Za stálého míchání přiléváme šampaňské víno, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a worcestrovou omáčkou.
-
2
Pstruhy několikrát šikmo nařízneme a s bylinkovou směsí zabalíme do alobalu tak, aby šťáva při pečení nevytékala.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 25 minut.