Pstruh na šampaňském

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno šumivé (sekt)
  • 1 kg Pstruh
  • 1 polévková lžíce Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 935.7 mg
  • Vláknina 1244.6 mg
  • Vitamín A 1244.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 670.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy dobře očistíme. Máslo utřeme do pěny a přidáme k němu nakrájené bylinky a zeleninu (petrželku, česnek, kopr a bazalku). Za stálého míchání přiléváme šampaňské víno, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a worcestrovou omáčkou.

  • 2

    Pstruhy několikrát šikmo nařízneme a s bylinkovou směsí zabalíme do alobalu tak, aby šťáva při pečení nevytékala.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 25 minut.

Komentáře k receptu