Pstruhové zákusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 20 g
- Sodík 647 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 44.5 mg
- Draslík 765.5 mg
- Vláknina 13050 mg
- Vitamín A 13050 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krajíčků chleba odkrojíme kůrky a formičkou vykrájíme oválky o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech, v troubě předehřáté na 180 °C a chvíli pečeme. Potom plech vytáhneme a dáme stranou.
-
2
Pstruží plátky nakrájíme na kousky, petrželku a bazalku, jemně nasekáme. Spaříme rajčata, scedíme a oloupeme je, zbavíme je semínek a pokrájíme na kostičky.
-
3
Mezitím dáme do mixéru kousky rybího masa přidáme 2 lžíce smetany s citronovou šťávu, olej a vymixujeme z těchto ingrediencí hladkou a jednolitou hmotu. Postupně do této směsi vmícháme zbývající smetanu
-
4
a ještě chvíli vše mixujte. Pstruží pěnu osolíme, okořeníme čersvě mletým kajenským pepřem a nakonec přidáme nasekanou petrželku.
-
5
Pěnou naplníme cukrářský sáček a vhodnou hubičkou nastříkáme na opečená kolečka chleba. Ozdobíme je kostičkami rajčat a natrhanými lístky bazalky a podáváme.