Pstruhové zákusky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř cayenský
  • 50 g Bazalka
  • 200 g Pstruh uzený
  • 400 g Chléb toastový
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 765.5 mg
  • Vláknina 13050 mg
  • Vitamín A 13050 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krajíčků chleba odkrojíme kůrky a formičkou vykrájíme oválky o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech, v troubě předehřáté na 180 °C a chvíli pečeme. Potom plech vytáhneme a dáme stranou.

  • 2

    Pstruží plátky nakrájíme na kousky, petrželku a bazalku, jemně nasekáme. Spaříme rajčata, scedíme a oloupeme je, zbavíme je semínek a pokrájíme na kostičky.

  • 3

    Mezitím dáme do mixéru kousky rybího masa přidáme 2 lžíce smetany s citronovou šťávu, olej a vymixujeme z těchto ingrediencí hladkou a jednolitou hmotu. Postupně do této směsi vmícháme zbývající smetanu

  • 4

    a ještě chvíli vše mixujte. Pstruží pěnu osolíme, okořeníme čersvě mletým kajenským pepřem a nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  • 5

    Pěnou naplníme cukrářský sáček a vhodnou hubičkou nastříkáme na opečená kolečka chleba. Ozdobíme je kostičkami rajčat a natrhanými lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu