Pstruh na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Pstruh
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 174.2 mg
  • Draslík 976.6 mg
  • Vláknina 2402.2 mg
  • Vitamín A 2402.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a opečeme na másle (z každé strany přibližně 5 minut). Podlijeme vínem, okořeníme špetkou muškátu a pod pokličkou zvolna dusíme 12 - 15 minut.

  • 2

    Nakonec přilijeme smetanu, podle potřeby dochutíme.

  • 3

    Pstruhy upravíme na talíře, ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou petrželky.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu