Pečení pstruzi s citrónovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 55 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 105 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 314 mg
- Draslík 1848.5 mg
- Vláknina 2642.5 mg
- Vitamín A 2642.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku promícháme se solí a pepřem, pstruhy opláchneme a dobře obalíme v moučné směsi.
-
2
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme pstruhy z obou stran asi 6–7 minut. Hotové dáme na mísu a uchováme v teple.
-
3
V rendlíku rozehřejeme máslo, dokud nezhnědne. Přidáme citrónovou šťávu a citrónovým máslem pokapeme pstruhy.
-
4
Ozdobíme plátky citrónu a petrželkou.