Pstruzi na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 974 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 50 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 106 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 314 mg
- Draslík 1972.4 mg
- Vláknina 5737.8 mg
- Vitamín A 5737.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné pstruhy uvnitř osolíme.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a cibuli, sůl a pepř. Krátce podusíme a pokapeme octem.
-
3
Na podušenou zeleninu položíme pstruhy, přelijeme je vínem, posypeme nasekanou petrželkou a podlijeme osolenou vodou. Dusíme pod pokličkou asi 25 minut doměkka.