Pstruzi na ruský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pstruh
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1052 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 105 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 335 mg
  • Draslík 1814.1 mg
  • Vláknina 753.8 mg
  • Vitamín A 753.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné pstruhy podélně rozřízneme na poloviny, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme pstruhy a smažíme je 5 minut. Obrátíme je a na druhé straně zvolna smažíme asi 10 minut. Hotové pstruhy urovnáme na mísu.

  • 3

    Máslo, ve kterém jsme smažili, rozpálíme dohněda a rychle jím polijeme ryby. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Komentáře k receptu