Pstruzi na ruský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 64 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 105 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 335 mg
- Draslík 1814.1 mg
- Vláknina 753.8 mg
- Vitamín A 753.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné pstruhy podélně rozřízneme na poloviny, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme pstruhy a smažíme je 5 minut. Obrátíme je a na druhé straně zvolna smažíme asi 10 minut. Hotové pstruhy urovnáme na mísu.
-
3
Máslo, ve kterém jsme smažili, rozpálíme dohněda a rychle jím polijeme ryby. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.