Pstruzi na mandlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 927.5 mg
  • Vláknina 7482.8 mg
  • Vitamín A 7482.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté pstruhy marinujeme v citronové šťávě smíchané se solí a pepřem.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, pstruhy obalímev mouce a po obou stranách je opečeme dozlatova. Rozložíme je na horkou mísu.

  • 3

    Na zbylém másle opražíme mandle nasekané na lupínky a přelijeme jimi pstruhy. Rybu na talíři obložíme plátky citronu a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu