Okoun se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Pórek
  • 50 g Olej rostlinný
  • 800 g Okoun - filety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Šťáva zázvorová
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sójová omáčka Kikkoman
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 238.7 mg
  • Vláknina 5776.6 mg
  • Vitamín A 5776.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Limetkovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman, sůl a pepř smícháme a dáme stranou. Vznikne nám glazé.

  • 2

    Nakrájený česnek a mrkev osmahneme na oleji a rozdělíme na nahřáté talíře. Na stejné pánvi osmahneme nakrájený pórek.

  • 3

    Na další pánvi opečeme na másle filety z okouna, které jsme osolili a opepřili a smažíme s plátky cukety.

  • 4

    Měkký pórek rozdělíme na talíře, přidáme rajčata nakrájená na kostičky a navrch položíme rybu. Obložíme cuketou a prohřejeme krátce omáčku glazé. Polijeme omáčkou rybu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu