Okoun se zeleninou
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 250 g Pórek
- 50 g Olej rostlinný
- 800 g Okoun - filety
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Šťáva zázvorová
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sójová omáčka Kikkoman
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 19 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 238.7 mg
- Vláknina 5776.6 mg
- Vitamín A 5776.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Limetkovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman, sůl a pepř smícháme a dáme stranou. Vznikne nám glazé.
-
2
Nakrájený česnek a mrkev osmahneme na oleji a rozdělíme na nahřáté talíře. Na stejné pánvi osmahneme nakrájený pórek.
-
3
Na další pánvi opečeme na másle filety z okouna, které jsme osolili a opepřili a smažíme s plátky cukety.
-
4
Měkký pórek rozdělíme na talíře, přidáme rajčata nakrájená na kostičky a navrch položíme rybu. Obložíme cuketou a prohřejeme krátce omáčku glazé. Polijeme omáčkou rybu a ihned podáváme.