Okoun s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 195.5 mg
- Vláknina 1403.9 mg
- Vitamín A 1403.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, vykuchané a omyté okouny vložíme do kastrolu a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, sůl a česnek utřený se 100 g másla a nastrouhanou cibulí. Zvolna vaříme asi 20 minut.
-
2
Uvařené okouny necháme okapat, upravíme je na nahřátou servírovací mísu a z horní poloviny ryb stáhneme kůži.
-
3
Na zbylém másle osmažíme strouhanku, nasypeme na okouny a vše přelijeme rozpuštěným máslem.
-
4
Vhodnou přílohou je jednoduchý bramborový salát.