Kapr na sardeli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 36 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 173.3 mg
- Draslík 907.2 mg
- Vláknina 2016 mg
- Vitamín A 2016 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné filety z kapra naporcujeme a obalíme v mouce. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Rybu osmažíme na másle z obou stran, celkem asi 3 minuty, poté přeložíme do pekáče. Do výpeku dáme na půl minuty restovat rozpůlená rajčata řeznou stranou dolů. Osmažená rajčata přidáme k rybě v troubě předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 9 minut.
-
3
V mezičase ve výpeku rozmícháme sardelovou pastu, citronovou šťávu a vodu. Povařit stačí jen půl minuty. Omáčku stáhneme ze sporáku a postupně do ní zašleháme kostičky vychlazeného másla.
-
4
Porce kapra podáváme přelité omáčkou a pečenými rajčaty.