Thajská směs mořských plodů na kari s kokosovým mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Olihně
  • 225 g Krevety tygří
  • 450 g Kapr obecný
  • 200 g Rýže jasmínová
  • 600 ml Voda pitná
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Koriandr celý
  • 4 ks Limetka kafrová
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 205.3 mg
  • Draslík 2605.6 mg
  • Vláknina 19065 mg
  • Vitamín A 19065 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 238.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme kari pastu. Jarní cibulku nakrájíme nahrubo, lodyhy koriandru a 3 lžíce nati pokrájíme, listy limety natrháme, zázvorový kořen nastrouháme, bazalku nasekáme a vše vložíme do mixéru. Zpracujeme na hrubší pastu a poté vmícháme olej.

  • 2

    Olihně očistíme, opláchneme a necháme osušit na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky a chapadélka ponecháme, nebo překrojíme napůl.

  • 3

    Woku rozpálíme a nasucho na něm osmahneme cca 4 minuty krevety. Vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vlažné oloupeme, několik si jich i s krunýřem ponecháme na dozdobení. U každé nařízneme hřbet a vytáhneme střívko.

  • 4

    Do woku vlijeme kokosové mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Vmícháme dvě lžíce připravené kari pasty, limetkové listy, rybí omáčku, důkladně promícháme a na mírném ohni zvolna cca 10 minut povaříme. Přidáme olihně, krevety a na kousky nakrájené rybí maso bez kostí a kůže. Cca 2 minuty povaříme do změknutí. Poté vmícháme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, lístky bazalky, zakápneme limetkovou šťávou, dozdobíme nevyloupanými krevetami a ihned podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Komentáře k receptu