Kapr s rajčaty a paprikami
Suroviny
- 1000 g Kapr obecný
- 250 g Cibule
- 500 g Paprikové lusky čerstvé
- 500 g Rajčata
- 400 g Zakysaná smetana
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 60 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 216.5 mg
- Draslík 1639.6 mg
- Vláknina 5962 mg
- Vitamín A 5962 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 143.7 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce kapra osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet.
-
2
Potom porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s částí mleté papriky a po obou stranách dozlatova opečeme na pánvi na oleji. Vyjmeme na mísu.
-
3
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Dusíme 10-15 minut, osolíme a nakonec přidáme zbylou mouku s paprikou. Zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a promícháme. Směs vlijeme do zapékací mísy, přidáme porce kapra a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.