Kapr s míchanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 90 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 700 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 542.5 mg
  • Vláknina 12435.6 mg
  • Vitamín A 12435.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku uvaříme ve vodě osolené 1 špetkou soli zmraženou zeleninu doměkka. Poté zeleninu slijeme (vývar odložíme) a zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Ve vývaru ze zeleniny uvaříme kapra, až je maso měkké.

  • 3

    V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku. Když zrůžoví, zašleháme do ní mléko a za častého míchání vaříme nejméně 15 minut.

  • 4

    Když je kapr měkký, vyjmeme ho, pozorně vykostíme a přeložíme na talíř. Vývar můžeme použít na zředění omáčky, je-li příliš hustá.

  • 5

    Do omáčky vmícháme zeleninu, muškátový květ, zbylou sůl a promícháme. Omáčku vlijeme do ohnivzdorného pekáče, který jsme vymazali olejem, na něj poklademe maso z kapra, posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapékáme, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu