Ryba na pórku zapečená se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kapr obecný
  • 200 g Pórek
  • 30 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Olej rostlinný
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Podravka
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 519.4 mg
  • Vláknina 3700.8 mg
  • Vitamín A 3700.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, solíme, zakapeme citronovou šťávou a pod fólií necháme zhruba hodinu v chladničce.

  • 2

    Pórek pokrájíme na silná kolečka, ohnivzdorný pekáč vymažeme 10 gramy oleje.

  • 3

    Pórek podusíme v malém rendlíku na dvou lžících vody. Dno pekáčku vyložíme polovinou pórku, na něj položíme porce kapra, okořeníme Podravkou a pokapeme zbylým olejem. Na rybu rozložíme druhou polovinu pórku a v troubě pečeme zhruba dvacet minut. Poté na porce ryby s pórkem položíme plátky sýra, zaprášíme ho mletou paprikou a v troubě necháme roztavit.

  • 4

    Jako přílohu volíme restované brambory.

Komentáře k receptu