Kapří mlíčí po florentsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory pečené
  • 600 g Mlíčí z kapra
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 51.8 mg
  • Draslík 929.3 mg
  • Vláknina 24250 mg
  • Vitamín A 24250 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Špenát s mlíčím vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Špenátové listy posekáme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mlíčí a posekaný špenát, orestujeme, stáhneme z ohně a vložíme i s máslem do pekáčku. Zasypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu