Kapr na víně s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 16 ks Česnek
  • 2.5 dl Víno bílé
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 247.5 mg
  • Draslík 1376.6 mg
  • Vláknina 972.5 mg
  • Vitamín A 972.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 12.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, osolíme, opepříme, vložíme mu do břicha celé stroužky česneku, břicho zašijeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.

  • 2

    Po hodině kapra potřeme olejem, vložíme ho do vymaštěného pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C a průběžně kapra poléváme bílým vínem a výpekem.

  • 3

    Upečeného kapra, který má zlatohnědou kůrku, podáváme s dušenou rýží politou výpekem.

Komentáře k receptu