Kapr na víně s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 46 g
- Sodík 675 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 247.5 mg
- Draslík 1376.6 mg
- Vláknina 972.5 mg
- Vitamín A 972.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 12.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, osolíme, opepříme, vložíme mu do břicha celé stroužky česneku, břicho zašijeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.
-
2
Po hodině kapra potřeme olejem, vložíme ho do vymaštěného pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C a průběžně kapra poléváme bílým vínem a výpekem.
-
3
Upečeného kapra, který má zlatohnědou kůrku, podáváme s dušenou rýží politou výpekem.