Kapr se zeleninou na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 835 mg
  • Vláknina 9696.4 mg
  • Vitamín A 9696.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého kapra naporcujeme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, mírně osladíme a podusíme na másle. Přilijeme pivo, přidáme koření a povaříme asi 10 minut.

  • 3

    Na jiné pánvi opečeme na másle a na oleji porce kapra dozlatova.

  • 4

    Zeleninu zahustíme maizenou, vložíme do ní porce kapra a chvíli vše povaříme.

Komentáře k receptu