Zapečený šumavský kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 150 g Houby čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Vepřové škvarky
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 268.4 mg
  • Draslík 1303.5 mg
  • Vláknina 8094.3 mg
  • Vitamín A 8094.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme a poprášíme moukou. Vložíme je do pekáčku vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou.

  • 2

    Oloupané brambory nastrouháme najemno, vodu slijeme, přidáme plátky hub, nasekanou cibuli, česnek, nakrájené škvarky, vejce, mléko a mouku. Okořeníme majoránkou, kmínem a pepřem. Směs rozetřeme na porce kapra a zvolna zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu