Zapečený šumavský kapr
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 150 g Houby čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Vepřové škvarky
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 25 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 268.4 mg
- Draslík 1303.5 mg
- Vláknina 8094.3 mg
- Vitamín A 8094.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme a poprášíme moukou. Vložíme je do pekáčku vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou.
-
2
Oloupané brambory nastrouháme najemno, vodu slijeme, přidáme plátky hub, nasekanou cibuli, česnek, nakrájené škvarky, vejce, mléko a mouku. Okořeníme majoránkou, kmínem a pepřem. Směs rozetřeme na porce kapra a zvolna zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.
-
3
Podáváme se zeleninovým salátem.