Zapečený kapr s husími játry a slaninou
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Játra husí
- 150 g Anglická slanina
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 39 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 314.9 mg
- Draslík 620.8 mg
- Vláknina 77 mg
- Vitamín A 77 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Porce dáme do zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.
-
2
Odblaněná játra nakrájíme na plátky a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky je opečeme ve výpeku z kapra. Poté je osolíme a i s výpekem přidáme ke kaprovi.
-
3
Nivu nastrouháme, promícháme se smetanou, směsí přelijeme porce kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Zapečeme v silně vyhřáté troubě.