Zapečený kapr s husími játry a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Játra husí
  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 314.9 mg
  • Draslík 620.8 mg
  • Vláknina 77 mg
  • Vitamín A 77 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Porce dáme do zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 2

    Odblaněná játra nakrájíme na plátky a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky je opečeme ve výpeku z kapra. Poté je osolíme a i s výpekem přidáme ke kaprovi.

  • 3

    Nivu nastrouháme, promícháme se smetanou, směsí přelijeme porce kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Zapečeme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu