Kapr v míse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 728 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 692.2 mg
  • Vláknina 1381.9 mg
  • Vitamín A 1381.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymastíme máslem. Na dno dáme nakrájenou cibuli, nasekané sardelové řezy, porce osoleného kapra, kapary, citronovou kůru, tymián, majoránku a petrželku. Nakonec přidáme zbylé máslo.

  • 2

    Směs osmahneme, zalijeme vodou s octem a pod pokličkou zvolna dusíme.

  • 3

    Podáváme v míse.

Komentáře k receptu