Kapr v míse
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 2 ks Cibule
- 2 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 kg Kapr obecný
- 1 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 728 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 146.8 mg
- Draslík 692.2 mg
- Vláknina 1381.9 mg
- Vitamín A 1381.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vymastíme máslem. Na dno dáme nakrájenou cibuli, nasekané sardelové řezy, porce osoleného kapra, kapary, citronovou kůru, tymián, majoránku a petrželku. Nakonec přidáme zbylé máslo.
-
2
Směs osmahneme, zalijeme vodou s octem a pod pokličkou zvolna dusíme.
-
3
Podáváme v míse.