Kapr na budínský způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer sterilovaný
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Víno bílé
  • 1 kg Kapr obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 825.9 mg
  • Vláknina 4103.3 mg
  • Vitamín A 4103.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer, petržel, kedlubnu a cibuli očistíme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle. Podlijeme trochou vody a dusíme.

  • 2

    Když je zelenina téměř měkká, vložíme na ni porce kapra. Osolíme, zalijeme bílým vínem a zprudka dusíme, až se šťáva z poloviny vydusí a zhoustne.

  • 3

    Podáváme s osmaženými plátky chleba.

Komentáře k receptu