Kapr na budínský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 69 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 825.9 mg
- Vláknina 4103.3 mg
- Vitamín A 4103.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, celer, petržel, kedlubnu a cibuli očistíme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle. Podlijeme trochou vody a dusíme.
-
2
Když je zelenina téměř měkká, vložíme na ni porce kapra. Osolíme, zalijeme bílým vínem a zprudka dusíme, až se šťáva z poloviny vydusí a zhoustne.
-
3
Podáváme s osmaženými plátky chleba.