Studený nadívaný kapr po ukrajinsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 96 g
- Sodík 947 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 121.3 mg
- Draslík 985.6 mg
- Vláknina 8302.5 mg
- Vitamín A 8302.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menšího kapra očistíme a zbavíme šupin, odřízneme hlavu, poté rybu nařízneme podél hřbetu. Vyjmeme páteř, všechny velké kosti a vnitřnosti, z kůže opatrně seřízneme maso. Hlavu, kosti i jedlé vnitřnosti zalijeme vařící osolenou vodou a uvaříme rybí vývar. Zároveň na oleji necháme zesklovatět velkou nasekanou cibuli, na nudličky pokrájíme mrkev a malý celer.
-
2
Kapří maso spolu s anglickou slaninou umeleme do mísy, přidáme připravenou cibulku, podle chuti osolíme a opepříme. Tuto nádivku rozložíme na kapří kůži, srolujeme do válečku, ovineme gázou a vložíme do kastrolu. Kapra zalijeme přecezeným rybím vývarem, přidáme rozkrájenou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Z uvařené ryby opatrně sejmeme gázu, necháme ji hodinu vychladnout, poté ji naporcujeme.
-
3
Takto upraveného kapra podáváme s majonézou ochucenou strouhaným křenem a s chlebem.