Pstruh s houbami a bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pstruh
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 100 g Houby čerstvé
  • 80 g Paprika zelená
  • 600 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 70 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 834 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1121 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 1822.7 mg
  • Vláknina 14327.5 mg
  • Vitamín A 14327.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, papriky bez jádřinců na nudličky, vařené maso na kostičky, očištěné brambory na plátky.

  • 2

    Pstruhy vyvrhneme, stáhneme kůži, omyjeme, mouku promícháme se solí, mletou paprikou, mletým pepřem a pstruhy touto směsí posypeme z obou stran.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme 50 gramů másla a pstruhy na něm usmažíme dozlatova. Pstruhy vyjmeme, do zbylého másla v pánvi nasypeme cibuli, orestujeme, přidáme houby a krátce osmahneme.

  • 4

    Do alobalu dáme porci brambor, na ně porci pstruha, pokryjeme houbami s cibulkou, paprikou, kostičkami uzeného masa, navrch položíme pár hoblinek másla, alobal uzavřeme a takto připravíme i ostatní porce. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut.

Komentáře k receptu