Pstruh s houbami a bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 834 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1121 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 1822.7 mg
- Vláknina 14327.5 mg
- Vitamín A 14327.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, papriky bez jádřinců na nudličky, vařené maso na kostičky, očištěné brambory na plátky.
-
2
Pstruhy vyvrhneme, stáhneme kůži, omyjeme, mouku promícháme se solí, mletou paprikou, mletým pepřem a pstruhy touto směsí posypeme z obou stran.
-
3
V pánvi rozehřejeme 50 gramů másla a pstruhy na něm usmažíme dozlatova. Pstruhy vyjmeme, do zbylého másla v pánvi nasypeme cibuli, orestujeme, přidáme houby a krátce osmahneme.
-
4
Do alobalu dáme porci brambor, na ně porci pstruha, pokryjeme houbami s cibulkou, paprikou, kostičkami uzeného masa, navrch položíme pár hoblinek másla, alobal uzavřeme a takto připravíme i ostatní porce. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut.