Pstruh s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Pstruh
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 300 g Garnát obecný
  • 80 g Paprika žlutá
  • 80 g Paprika červená
  • 60 g Cibule červená
  • 50 ml Olej olivový
  • 20 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1005 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 218.5 mg
  • Draslík 810 mg
  • Vláknina 4355 mg
  • Vitamín A 4355 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s mírně osolenou vodou vaříme 3 minuty garnáty, pak je vyjmeme děrovanou lžící, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je a odstraníme z nich černé střívko. Z pstružích plátků odřízněte kůži, pokrájíme je na kousky, osolíme a opepříme. Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Nasekáme cibuli a jemně nasekáme petrželku.

  • 2

    Oloupeme stroužky česneku a mírně je osmažíme společně s nasekanou cibulí v pánvi na 2 lžících oleje. Přidáme nakrájené papriky a dusíme je 5-6 minut,osolíme je a opepříme, vyhodíme česnek a stáhneme pánev z ohně.

  • 3

    Na zbývajícím oleji smažíme v jiné pánvi za častého míchání 5-6 minut pokrájené cukety, osolíme je, opepříme a stáhneme pánev z ohně, dokud jsou cukety ještě al dente. Dáme veškerou zeleninu z obou pánví v jedné vrstvě do zapékací nádoby, posypeme vše petrželkou, zalijeme pomerančovou šťávou, poklademe vločkami másla, navrch dáme pokrájené rybí maso, nádobu zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 7-8 minut. Minutu před koncem pečení přidáme do nádoby ocásky garnátů. Hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře k receptu