Tortelloni plněné pstruhem
Suroviny
- 30 g Bazalka
- 400 g Pstruh
- 70 g Tvaroh jemný
- 40 g Petržel - nať
- 20 g Máslo čerstvé
- 400 g Rajčata
- 50 g Cibule
- 20 g Majoránka
- 5 g Šalvěj čerstvá
- 5 g Cukr krupice
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Sůl
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 ml Citronová šťáva
- 40 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Víno bílé
- 50 ml Olej olivový
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1097 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 190.7 mg
- Draslík 895 mg
- Vláknina 12900.8 mg
- Vitamín A 12900.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, ve středu uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, nalijeme olej, přidáme špetku soli a vypracujeme měkké a hladké těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a dáme na chladné místo nejméně na 30 minut odpočinout.
-
2
Mezitím si připravíme náplň. Vykucháme a vykostíme pstruha, uřízněme mu hlavu, propláchneme a pokrájíme na kousky. V pánvi rozehřejte máslo a asi 3 minuty na něm po obou stranách smažíme kousky rybího masa. Potom je děrovanou lžící vyjmeme a nasekáme. Do téže pánve nalijte bílé víno a nechte je prudce vyvařit až na množství jedné lžíce. Přilijeme citrónovou šťávu a opět vše necháme vyvařit na jednu lžíci. Přilijeme smetanu a všechno 2-3 minuty povaříme. Stáhneme pánev ze sporáku a obsah nalijeme do mísy. Přidáme tvaroh, omytou a jemně nasekanou petrželku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, nasekané rybí maso vše dobře promícháme.
-
3
Připravíme si omáčku. Oloupeme cibuli a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata,oloupeme, zbavte semínek a pak je nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, půl svazečku omyté, osušené a nasekané bazalky, bobkový list a list šalvěje a všechno při střední teplotě smažíme tak, aby cibule neztmavla. Přidáme rajčata, špetku soli, pepře a cukru a při střední teplotě vše asi 15 minut dusíme. Nakonec přidáme zbývající omytou a nasekanou bazalku a zbývající olej. Vše promícháme a stáhneme pánev ze sporáku.
-
4
Válečkem rozválíme těsto na tenký plát a ozubeným kolečkem z něj vykrajujeme čtverce o straně 6 cm. Doprostřed každého navršíme trochu směsi s pstružím masem a tvarohem, přehneme čtverce na trojúhelníčky a okraje přitiskneme k sobě. Tortelloni dáme vařit do patřičného množství osolené vody a scedíme je. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a ihned podáváme.