Okoun po selsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Máslo čerstvé
  • 500 g Okoun říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 35.4 mg
  • Vláknina 393.5 mg
  • Vitamín A 393.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané okouny omyjeme, osušíme. Maso dobře osolíme a okmínujeme.

  • 2

    Ryby vložíme na pánev s rozehřátým máslem, pečeme 7 - 10 minut po každé straně.

  • 3

    Upečené okouny upravíme na talíře a pokapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s čerstvým celozrnným chlebem.

Komentáře k receptu