Kapr dušený v jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Perník
  • 60 g Hrozinky
  • 30 g Med včelí
  • 800 g Kapr obecný
  • 200 g Jablka
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.25 ks Citrony
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 978.1 mg
  • Vláknina 4648.8 mg
  • Vitamín A 4648.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, spolu s jemně nakrájenou cibulí opečeme na másle. Přidáme bobkový list, plátky citronu, polovinu dávky vína a chvíli podusíme.

  • 2

    Podušeného kapra vyjmeme, do kastrolu dáme oloupaná, na kousky pokrájená jablka se skořicí a necháme je pod pokličkou rozvařit.

  • 3

    Rozvařená jablka prolisujeme na kapra a zalijeme zbylým vínem, ve kterém jsme namočili nastrouhaný perník. Přidáme spařené rozinky, med a vše 10 minut podusíme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu