Úhoř na kopru
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1000 g Úhoř říční
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 54 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 263.8 mg
- Draslík 678.3 mg
- Vláknina 27164.2 mg
- Vitamín A 27164.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře vykucháme, stáhneme z kůže a nakrájíme na 8cm velké špalíky. Vložíme je do vroucí vody, do které jsme přidali trochu vína, ocet, kopr, bobkový list a pepř. Necháme táhnout asi 15 minut.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem (1/2 l) a necháme přejít varem. Potom přidáme nasekaný kopr, zahustíme smetanou a žloutkem a vložíme špalíky úhoře. Necháme ještě táhnout.
-
3
Nakonec omáčku posypeme koprem.