Rajčata plněná tuňákovou pěnou
Suroviny
- 200 g Tuňák v majonéze
- 100 ml Olej slunečnicový
- 4 ks Rajčata
- 8 ks Ančovičky konzervované
- 1 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 38 g
- Sodík 3698 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 261.6 mg
- Draslík 782.1 mg
- Vláknina 6163 mg
- Vitamín A 6163 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 14.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce šleháme metličkou žloutky se slunečnicovým olejem (suroviny musí mít pokojovou teplotu.) Po kapkách přidáváme citronovou šťávu a nakonec přidáme špetku soli. Vzniklá majonéza má být krémovitá.
-
2
Rajčata omyjeme, odkrojíme vrchní část a lžičkou vydlabeme dužinu - odstraníme zrníčka, necháme jen masitou část dužiny.
-
3
Připravená rajčata otočíme, aby vytekla šťáva, sekrojené vršky necháme na přiklopení.
-
4
Do mixeru dáme tuňáka v majonéze, kapary, ančovičky, 2 polévkové lžíce citronové šťávy a vydlabanou dužinu z rajčat. Vše rozmixujeme.
-
5
Rozmixovanou směs promícháme s připravenou majonézou. Pěnou potom plníme vydlabaná rajčata, ozdobíme snítkou tymiánu a přiklopíme vršky.