Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Tuňák
  • 250 g Nudle rýžové
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Zázvor
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Sezamová semínka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 106.1 mg
  • Vláknina 4145 mg
  • Vitamín A 4145 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka osolíme, opepříme a smažíme na oleji - vevnitř musí zůstat růžový. Ještě teplého ho obalíme v sezamových semínkách. Necháme aspoň 5 minut stát a poté ho nakrájíme na plátky.

  • 2

    Nudle uvaříme podle návodu a smícháme ho s nasekanou jarní cibulkou, chilli papričkou, petrželkou a pažitkou.

  • 3

    Připravíme si zálivku z limetkové šťávy, cukru a strouhaného zázvoru.

  • 4

    Tuňáka podáváme s nudlemi přelité zálivkou.

Komentáře k receptu