Uzený losos s tuňákem a s těstovinami
Suroviny
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 250 g Losos uzený
- 60 g Mouka kukuřičná
- 75 g Sýr Čedar
- 200 g Tuňák v oleji
- 300 g Těstoviny Penne
- 4 g Máslo čerstvé
- 600 ml Mléko polotučné
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 19 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 473 mg
- Vláknina 9989.2 mg
- Vitamín A 9989.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Zeleninovou směs necháme deset minut rozmrznout, poté do máslem vymazané zapékací mísy vytvoříme vrstvu ze zeleniny, na kterou položíme lososa a tuňáka.
-
2
V hrnci smícháme mléko s moukou, důkladně vše zamícháme. Postupně vše ohříváme, dokud nezískáme hustou směs. Přimícháme sýr, cibulku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a směs nalijeme do zapékací mísy.
-
3
Vše posypeme strouhankou, dáme do trouby a na 180°C pečeme 15 minut. Na závěr už jen přidáme k těstovinám a podáváme.