Tuňákové carpaccio

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tuňák obecný
  • 30 g Šalotka
  • 10 g Ocet Sherry
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Kapary
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 292.9 mg
  • Vláknina 662.5 mg
  • Vitamín A 662.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka zabalíme do fólie a mrazíme 2 hodiny. Šalotku na jemno nasekáme. Rozmícháme olivový olej, sherry, sherry ocet, sůl a pepř. Kapary dáme okapat a na jemno je nasekáme. Do omáčky přimícháme šalotku a kapary.

  • 2

    Ztuhlého tuňáka nakrájíme na co nejtenčí plátky.

  • 3

    Plátky upravíme na mísu a přelijeme zálivkou. Přikryjeme a necháme odležet nejméně 30 minut.

Komentáře k receptu