Tuňákové carpaccio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 292.9 mg
- Vláknina 662.5 mg
- Vitamín A 662.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka zabalíme do fólie a mrazíme 2 hodiny. Šalotku na jemno nasekáme. Rozmícháme olivový olej, sherry, sherry ocet, sůl a pepř. Kapary dáme okapat a na jemno je nasekáme. Do omáčky přimícháme šalotku a kapary.
-
2
Ztuhlého tuňáka nakrájíme na co nejtenčí plátky.
-
3
Plátky upravíme na mísu a přelijeme zálivkou. Přikryjeme a necháme odležet nejméně 30 minut.