Tuňák na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Kmín římský
  • 500 g Tuňák obecný
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Šafrán
  • 120 g Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 450.6 mg
  • Vláknina 2853.5 mg
  • Vitamín A 2853.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na arabskou kořenící směs zvanou chermoula oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek rozmačkáme a obě přísady smícháme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Přidáme je do směsi. Přimícháme římský kmín, šafrán, harisu, olivový olej a citronovou šťávu. Necháme 1 hodinu odležet.

  • 2

    Tuňáka nakrájíme na kousky velikosti sousta, potřeme kořenící směsí a necháme 1 hodinu odležet.

  • 3

    Tuňáka napíchneme na špízy a opékáme asi 5 minut v rozehřátém grilu.

Komentáře k receptu