Tuňák na špízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 32 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 450.6 mg
- Vláknina 2853.5 mg
- Vitamín A 2853.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na arabskou kořenící směs zvanou chermoula oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek rozmačkáme a obě přísady smícháme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Přidáme je do směsi. Přimícháme římský kmín, šafrán, harisu, olivový olej a citronovou šťávu. Necháme 1 hodinu odležet.
-
2
Tuňáka nakrájíme na kousky velikosti sousta, potřeme kořenící směsí a necháme 1 hodinu odležet.
-
3
Tuňáka napíchneme na špízy a opékáme asi 5 minut v rozehřátém grilu.