Ravioli s rybí náplní a brokolicí
Suroviny
- 40 g Brambory
- 150 g Brokolice
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Filé z aljašské tresky
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 18 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 325.9 mg
- Draslík 568.8 mg
- Vláknina 12756.5 mg
- Vitamín A 12756.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve vypracujeme pevné těsto z mouky, vejce, žloutku, špetky soli a šafránu. Zabalené ve fólii necháme odpočívat cca 1h v lednici. Mezitím uvaříme oloupané brambory.
-
2
Poté těsto rozválíme na tenký plát, vykrajovátkem vykrojíme 24 srdíček.
-
3
Očištěnou brokolici uvaříme cca 8-10min ve vodě s kapkou oleje. Necháme okapat, rozebereme, růžičky orestujeme 2-3min na rozpáleném oleji s několika snítkami pažitky.
-
4
Rybu rozmixujeme se stonky brokolice a v míse smícháme s rozmačkanými bramborami. Ochutíme solí, pepřem a po kopečkách rozdělíme na 12 srdíček z těsta. Okraje navlhčíme, zakryjeme zbylými srdíčky a po obvodu přimáčkneme.
-
5
Vaříme v osolené vodě cca 8min, slijeme a přemístíme do pánve s brokolicí. Na živém ohni krátce prohřejeme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.