Ravioli s rybí náplní a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Brambory
  • 150 g Brokolice
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Filé z aljašské tresky
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 325.9 mg
  • Draslík 568.8 mg
  • Vláknina 12756.5 mg
  • Vitamín A 12756.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vypracujeme pevné těsto z mouky, vejce, žloutku, špetky soli a šafránu. Zabalené ve fólii necháme odpočívat cca 1h v lednici. Mezitím uvaříme oloupané brambory.

  • 2

    Poté těsto rozválíme na tenký plát, vykrajovátkem vykrojíme 24 srdíček.

  • 3

    Očištěnou brokolici uvaříme cca 8-10min ve vodě s kapkou oleje. Necháme okapat, rozebereme, růžičky orestujeme 2-3min na rozpáleném oleji s několika snítkami pažitky.

  • 4

    Rybu rozmixujeme se stonky brokolice a v míse smícháme s rozmačkanými bramborami. Ochutíme solí, pepřem a po kopečkách rozdělíme na 12 srdíček z těsta. Okraje navlhčíme, zakryjeme zbylými srdíčky a po obvodu přimáčkneme.

  • 5

    Vaříme v osolené vodě cca 8min, slijeme a přemístíme do pánve s brokolicí. Na živém ohni krátce prohřejeme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu