Pečená treska s rudým pestem
Suroviny
- 180 g Rajčata sušená sterilovaná
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 4 ks Treska filety
- 1 ks Chilli paprička
- 2 špetka Sůl bylinková
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 947.1 mg
- Vláknina 7865.5 mg
- Vitamín A 7865.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 185°C. Sušená konzervovaná rajčata v oleji necháme okapat, pak je pokrájíme a dáme do mixéru. Omytou malou chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka a pokrájenou přidáme k sušeným rajčatům, ještě přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, 2 lžíce piniových oříšků, pokrájený stroužek česneku a olej. Směs rozmixujeme na pyré. Pyré podle chuti můžeme dosolit.
-
2
Omyté a osušené filety z tresky poklademe na pekáček, který jsme vytřeli olejem (hlavně dno), plátky ryby potřeme rudým pestem a dáme je do středu trouby péct na 15-17 minut.
-
3
Mezitím omyjeme svazeček petrželky, vodu z ní setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. Upečenou tresku vyjmeme z trouby, po minutě porce poklademe na talíře, posypeme petrželkou a hned servírujeme.