Pečená treska s rudým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 4 ks Treska filety
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Sůl bylinková
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 947.1 mg
  • Vláknina 7865.5 mg
  • Vitamín A 7865.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 185°C. Sušená konzervovaná rajčata v oleji necháme okapat, pak je pokrájíme a dáme do mixéru. Omytou malou chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka a pokrájenou přidáme k sušeným rajčatům, ještě přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, 2 lžíce piniových oříšků, pokrájený stroužek česneku a olej. Směs rozmixujeme na pyré. Pyré podle chuti můžeme dosolit.

  • 2

    Omyté a osušené filety z tresky poklademe na pekáček, který jsme vytřeli olejem (hlavně dno), plátky ryby potřeme rudým pestem a dáme je do středu trouby péct na 15-17 minut.

  • 3

    Mezitím omyjeme svazeček petrželky, vodu z ní setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. Upečenou tresku vyjmeme z trouby, po minutě porce poklademe na talíře, posypeme petrželkou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu