Rybí kari s bambusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Bambusové výhonky
  • 40 g Bazalka
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 220 g Kokosový krém
  • 6 g Kari pasta
  • 600 g Filety z tresky tmavé
  • 500 ml Mléko kokosové
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 40 ml Cukr třtinový
  • 1.77 ml Olej sezamový
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 753.8 mg
  • Vláknina 4190 mg
  • Vitamín A 4190 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bambusové výhonky pokrájíme a na pánvi podusíme v rozpáleném sezamovém oleji. Ve woku rozpálíme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájenou jarní cibulku, postupně přidáme vyloupané krevety a na kousky rozkrájené rybí maso. Zprudka osmažíme, necháme okapat, vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 2

    Zbylý olej zalijeme kokosovým krémem a přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud povrch nezolejovatí. Přimícháme kari pastu, kokosové mléko, bambusové výhonky, nasekané chilli papričky, rybí omáčku a třtinový cukr.Necháme přejít varem, nakonec vmícháme rybí maso a krevety. Podáváme v miskách, ozdobené listy bazalky.

Komentáře k receptu