Zapečená treska se sýrem a zeleninou
Suroviny
- 240 g Cibule
- 150 g Cuketa
- 6 g Máslo čerstvé
- 150 g Rajčata
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 40 g Bazalka
- 40 g Oregano čerstvé
- 600 g Treska obecná
- 120 ml Rajčatová šťáva
- 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 50 ml Víno bílé
- 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Pernod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1426 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 111.6 mg
- Draslík 1154.4 mg
- Vláknina 4922.5 mg
- Vitamín A 4922.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a necháme 10 minut odležet. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony rozčtvrtíme, rajčata rozkrájíme na kolečka, cuketu také na kolečka, sýr krájíme na tenké plátečky, bazalku a oregano posekáme na jemno. Zeleninu s bylinkami promícháme, rybí filety pokrájíme na kostičky.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, střídavě vkládáme vrstvu zeleniny a vrstvu ryb, každou vrstvu osolíme i opepříme. Smícháme víno s rajčatovou šťávou, smetanou, pernodem a zalijeme pokrm v pekáčku. Navrch položíme plátky sýra, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme zhruba 15 minut.