Treska s pórkem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 11 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 532.3 mg
- Vláknina 10399.2 mg
- Vitamín A 10399.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme.
-
2
Pórky omyjeme, odkrojíme listy a dolní bílou část a střední část nakrájíme na 5mm široké proužky.
-
3
Pórek přidáme k opečené rybě. Dále přidáme nahrubo usekaný česnek a vše dusíme na mírném ohni. Mírně podlijeme a zahustíme kouskem másla smíchaným se lžičkou mouky. Krátce povaříme.
-
4
Nakonec pokrm posypeme petrželovou natí.
-
5
Podáváme s rýží nebo s hranolky.