Zeleninová treska
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 2 ks Rajčata
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 368 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 511.5 mg
- Vláknina 18399 mg
- Vitamín A 18399 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podélně rozkrojíme pórek, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme a nasekáme cibuli. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme, odstraníme jadérka a stopky a dužinu nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, mrkev a pórek 10 minut. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu.
-
3
Na malé kousky nakrájíme rybu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Olej rozehřejeme v pánvi a rybu pečeme 3 minuty z obou stran. Posypeme ji mletou paprikou a vmícháme do zeleniny.
-
4
Hotový pokrm posypeme petrželkou.