Zeleninová treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Rajčata
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 368 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 511.5 mg
  • Vláknina 18399 mg
  • Vitamín A 18399 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podélně rozkrojíme pórek, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme a nasekáme cibuli. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme, odstraníme jadérka a stopky a dužinu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, mrkev a pórek 10 minut. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu.

  • 3

    Na malé kousky nakrájíme rybu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Olej rozehřejeme v pánvi a rybu pečeme 3 minuty z obou stran. Posypeme ji mletou paprikou a vmícháme do zeleniny.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu