Ryba po sečuánsku
Suroviny
- 250 ml Voda pitná
- 200 ml Olej slunečnicový
- 5 ks Cibulka jarní
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Rybí filety
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
- 2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 51 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 110.7 mg
- Vláknina 2512.5 mg
- Vitamín A 2512.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 20.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z ryby omyjeme pod proudem tekoucí vody, osušíme a rozkrojíme napříč.
-
2
Vyrobíme si marinádu. Do misky vlijeme 4 polévkové lžíce rýžového vína, 2 polévkové lžíce vody a přidáme 2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky a polévkovou lžíci škrobu. Filety položíme do nádoby s připravenou marinádou a marinujeme je asi 20 minut.
-
3
Česnek zbavíme slupky a nasekáme na drobné kousky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na malé kostičky. Pastu miso promícháme v misce s cukrem, dokud se dokonale nespojí. Přidáme 2 polévkové lžíce rýžového vína, 3 polévkové lžíce tmavé sójové omáčky a zalijeme cca 250 ml vody.
-
4
Na plotnu si připravíme wok, v němž rozpálíme olej a vložíme na něj ryby. Každou stranu rybího filetu opékáme přibližně 6 minut. Hotové filety vyjmeme a ponecháme v teple, aby okapal přebytečný olej.
-
5
Většinu oleje z woku odlijeme a necháme v pánvi jenom jeho malou část. Na ni vhodíme nakrájené jarní cibulky a česnek. Vlijeme marinádu a pastu miso. Počkáme až směs víckrát přejde varem a potom ji odstavíme z plotny. Upečené rybí filety zalijeme hotovou směsí a servírujeme.