Ryba po sečuánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Voda pitná
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Rybí filety
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 110.7 mg
  • Vláknina 2512.5 mg
  • Vitamín A 2512.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 20.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z ryby omyjeme pod proudem tekoucí vody, osušíme a rozkrojíme napříč.

  • 2

    Vyrobíme si marinádu. Do misky vlijeme 4 polévkové lžíce rýžového vína, 2 polévkové lžíce vody a přidáme 2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky a polévkovou lžíci škrobu. Filety položíme do nádoby s připravenou marinádou a marinujeme je asi 20 minut.

  • 3

    Česnek zbavíme slupky a nasekáme na drobné kousky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na malé kostičky. Pastu miso promícháme v misce s cukrem, dokud se dokonale nespojí. Přidáme 2 polévkové lžíce rýžového vína, 3 polévkové lžíce tmavé sójové omáčky a zalijeme cca 250 ml vody.

  • 4

    Na plotnu si připravíme wok, v němž rozpálíme olej a vložíme na něj ryby. Každou stranu rybího filetu opékáme přibližně 6 minut. Hotové filety vyjmeme a ponecháme v teple, aby okapal přebytečný olej.

  • 5

    Většinu oleje z woku odlijeme a necháme v pánvi jenom jeho malou část. Na ni vhodíme nakrájené jarní cibulky a česnek. Vlijeme marinádu a pastu miso. Počkáme až směs víckrát přejde varem a potom ji odstavíme z plotny. Upečené rybí filety zalijeme hotovou směsí a servírujeme.

Komentáře k receptu