Těstoviny s treskou a klíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Fazolové klíčky
  • 400 g Těstoviny Orecchiette
  • 350 g Treska uzená
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 490.9 mg
  • Vláknina 12340.5 mg
  • Vitamín A 12340.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme tresku s mlékem, přilijeme tolik vody, aby byla zakrytá, vaříme ji asi 5 minut, až změkne. Potom ji opláchneme studenou vodou, stáhneme kůži, vykostíme a rozebereme na větší kousky.

  • 2

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.

  • 3

    Mrkev nakrájíme na plátky. Na velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce arašídového oleje, na něm osmažíme mrkev a kolečka cibule tak, aby zůstala ještě křupavá. Vmícháme fazolové klíčky, sójovou omáčku a sezamový olej. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Na pánev přidáme těstoviny, sezamová semínka, rybu a zbývající lžíci arašídového oleje. Mírně protřeseme, dáme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu