Těstoviny s treskou a klíčky
Suroviny
- 60 g Cibule
- 60 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Fazolové klíčky
- 400 g Těstoviny Orecchiette
- 350 g Treska uzená
- 125 ml Mléko polotučné
- 30 ml Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Dýňová semínka
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 45 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 490.9 mg
- Vláknina 12340.5 mg
- Vitamín A 12340.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme tresku s mlékem, přilijeme tolik vody, aby byla zakrytá, vaříme ji asi 5 minut, až změkne. Potom ji opláchneme studenou vodou, stáhneme kůži, vykostíme a rozebereme na větší kousky.
-
2
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
-
3
Mrkev nakrájíme na plátky. Na velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce arašídového oleje, na něm osmažíme mrkev a kolečka cibule tak, aby zůstala ještě křupavá. Vmícháme fazolové klíčky, sójovou omáčku a sezamový olej. Osolíme a opepříme.
-
4
Na pánev přidáme těstoviny, sezamová semínka, rybu a zbývající lžíci arašídového oleje. Mírně protřeseme, dáme na talíře a servírujeme.