Smažené rybí kuličky s jarními cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Curry omáčka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 hrst Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 168.9 mg
  • Draslík 578.3 mg
  • Vláknina 473.3 mg
  • Vitamín A 473.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a nasekáme nadrobno. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno, spolu s rýžovým vínem vmícháme k rybě. Zakryjeme a necháme odstát.

  • 2

    Mezitím očistíme cibulky, dvě z nich nasekáme úplně najemno, ostatní nakrájíme na kousky. Lístky máty otrháme a natrháme na malé kousky. Smícháme nasekané cibulky, mátu, vejce, curry a sezamový olej a přidáme do rybí směsi. Hmotu prohněteme, ochutíme solí a cayenským pepřem. Poté z ní vytvarujeme malé kuličky.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a nejprve na něm krátce osmahneme nakrájené cibulky. Vyjmeme a smažíme připravené kuličky cca 4 minuty dozlatova. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce.

  • 4

    Kuličky rozdělíme do misek a podáváme s jarními cibulkami. Jako přílohu můžeme použít rýži.

Komentáře k receptu