Smažené rybí kuličky s jarními cibulkami
Suroviny
- 500 g Treska aljašská
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Curry omáčka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zázvor celý
- 1 hrst Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 55 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 168.9 mg
- Draslík 578.3 mg
- Vláknina 473.3 mg
- Vitamín A 473.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a nasekáme nadrobno. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno, spolu s rýžovým vínem vmícháme k rybě. Zakryjeme a necháme odstát.
-
2
Mezitím očistíme cibulky, dvě z nich nasekáme úplně najemno, ostatní nakrájíme na kousky. Lístky máty otrháme a natrháme na malé kousky. Smícháme nasekané cibulky, mátu, vejce, curry a sezamový olej a přidáme do rybí směsi. Hmotu prohněteme, ochutíme solí a cayenským pepřem. Poté z ní vytvarujeme malé kuličky.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a nejprve na něm krátce osmahneme nakrájené cibulky. Vyjmeme a smažíme připravené kuličky cca 4 minuty dozlatova. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce.
-
4
Kuličky rozdělíme do misek a podáváme s jarními cibulkami. Jako přílohu můžeme použít rýži.