Zářivá paella s treskou
Suroviny
- 3 g Šafrán
- 200 g Filé z aljašské tresky
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Kuřecí prsa
- 2 g Pepř cayenský
- 2 g Paprika mletá sladká
- 200 g Rajčata
- 200 g Paprika zelená
- 300 g Rýže Arborio
- 10 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 150 g Kukuřice
- 60 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 0.2 l Olej olivový
- 1.5 l Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1883 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 74.2 mg
- Draslík 688.8 mg
- Vláknina 10724.7 mg
- Vitamín A 10724.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme šafrán a zalijeme ho horkou vodou. Do vroucí vody vložíme krevety a filety z tresky a povaříme 5 minut, potom obojí vyjmeme, pokrájíme na menší kousky a odložíme na později. Vývar udržujeme horký.
-
2
V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso nakrájené na kousky restujeme za stálého míchání 5 minut. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, cayenský pepř, papriku a šafrán i s nálevem a 2 minuty namírno povaříme. Nakonec vmícháme rajčata a papriku rozkrájené na kostičky a vaříme ještě 5 minut. Za stálého míchání přisypeme rýži, přilijeme většinu vývaru a nezakryté vaříme 10 minut. V průběhu vaření několikrát protřeseme obsah pánve. Dolijeme zbytek vývaru a vaříme ještě 8 minut, odstavíme. Na závěr přidáme kousky tresky a krevety, zcezenou sterilovanou kukuřici a rizoto prohřejeme asi 3 minuty, zakryjeme alobalem a necháme dojít.
-
3
Podáváme ozdobené plátky citronu.