Zářivá paella s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 g Šafrán
  • 200 g Filé z aljašské tresky
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 2 g Pepř cayenský
  • 2 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Paprika zelená
  • 300 g Rýže Arborio
  • 10 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 150 g Kukuřice
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.2 l Olej olivový
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1883 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 74.2 mg
  • Draslík 688.8 mg
  • Vláknina 10724.7 mg
  • Vitamín A 10724.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme šafrán a zalijeme ho horkou vodou. Do vroucí vody vložíme krevety a filety z tresky a povaříme 5 minut, potom obojí vyjmeme, pokrájíme na menší kousky a odložíme na později. Vývar udržujeme horký.

  • 2

    V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso nakrájené na kousky restujeme za stálého míchání 5 minut. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, cayenský pepř, papriku a šafrán i s nálevem a 2 minuty namírno povaříme. Nakonec vmícháme rajčata a papriku rozkrájené na kostičky a vaříme ještě 5 minut. Za stálého míchání přisypeme rýži, přilijeme většinu vývaru a nezakryté vaříme 10 minut. V průběhu vaření několikrát protřeseme obsah pánve. Dolijeme zbytek vývaru a vaříme ještě 8 minut, odstavíme. Na závěr přidáme kousky tresky a krevety, zcezenou sterilovanou kukuřici a rizoto prohřejeme asi 3 minuty, zakryjeme alobalem a necháme dojít.

  • 3

    Podáváme ozdobené plátky citronu.

Komentáře k receptu