Olivová omáčka s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 120 g Rajčata
  • 350 g Lilek
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 50 g Olivy nakládané
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1147.4 mg
  • Vláknina 8650 mg
  • Vitamín A 8650 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. Čtyři čtverce alobalu potřeme trochou oleje. Zbývající olej smícháme s pomerančovou šťávou, lístky oregana a česnekem a ochutíme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rajčata a lilek omyjeme a vykrojíme stopky. Nakrájíme je na plátky a rozložíme na alobal. Olivy nakrájíme na proužky. Na zeleninu položíme rybí maso, tymián a olivy, přelijeme ochuceným olivovým olejem a balíčky dobře uzavřeme. Pečeme v horké troubě 20-30 minut.

  • 2

    Jako přílohu podáváme čerstvou křupavou bagetu.

Komentáře k receptu