Olivová omáčka s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1147.4 mg
- Vláknina 8650 mg
- Vitamín A 8650 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. Čtyři čtverce alobalu potřeme trochou oleje. Zbývající olej smícháme s pomerančovou šťávou, lístky oregana a česnekem a ochutíme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rajčata a lilek omyjeme a vykrojíme stopky. Nakrájíme je na plátky a rozložíme na alobal. Olivy nakrájíme na proužky. Na zeleninu položíme rybí maso, tymián a olivy, přelijeme ochuceným olivovým olejem a balíčky dobře uzavřeme. Pečeme v horké troubě 20-30 minut.
-
2
Jako přílohu podáváme čerstvou křupavou bagetu.