Zapečená treska na žampiónech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 33 g
- Sodík 705 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 119 mg
- Draslík 1348.9 mg
- Vláknina 5477.5 mg
- Vitamín A 5477.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme 10 minut odležet. Mezitím na pánvi zahřejeme 30 g másla, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme na silnější plátky nakrájené žampiony a dalších 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem, přidáme petržel, kopr a pažitku, promícháme a odstavíme. Zapékací formu vymažeme 70 g másla, do formy nalijeme polovinu zeleninové směsi, na kterou položíme rybí filety a navrstvíme druhou polovinu zeleninové směsi. Vše opatrně zalijeme pivem, posypeme strouhankou a navrch poklademe vločkami z 50 g másla. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25-30 minut.