Smažená treska na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory pečené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1904.4 mg
  • Vláknina 25104.5 mg
  • Vitamín A 25104.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky ryby na másle usmažíme. Rybu vyndáme z pánve a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla a necháme rozpustit. Přisypeme posekanou petrželku a přelijeme porce ryby přímo na talířích.

  • 3

    Podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu