Salát ze sušené tresky
Suroviny
- 5 g Sůl
- 60 g Petržel - nať
- 25 g Kapary
- 800 g Treska sušená
- 500 ml Mléko plnotučné
- 45 ml Olej olivový
- 30 ml Ocet vinný červený
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Celer řapíkatý
- 5 ks Ančovičky konzervované
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2783 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 154.3 mg
- Draslík 2019.2 mg
- Vláknina 11862.5 mg
- Vitamín A 11862.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 784.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nabobtnalou tresku zbavíme kůže a kostí, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme celer, cibuli, pórek a mrkev. Vše nahrubo nakrájené, přidáme rybu, zalijeme dostatečným množstvím vody a při střední teplotě vaříme doměkka. Vše vyjmeme a necháme okapat a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny marinovat.
-
2
Mezitím uvaříme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kousky. Nasekáme společně petrželku s česnekem, vykostíme ančovičky, kapary také nasekáme. Všechno dáme do mísy, přilijeme ocet, olej a vymícháme hladkou hmotu.
-
3
Přimícháme brambory, scezenou tresku, vše zalijeme připravenou zálivkou, osolíme a před podáváním necháme 2 hodiny uležet.