Rolky z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 20 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 1462.1 mg
- Vláknina 2162.5 mg
- Vitamín A 2162.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku, oloupeme a jemně ji nakrájíme. Ve vařící vodě spaříme čekankové listy, scedíme je, dáme stranou. Opereme pažitku a nasekáme ji. Nasekáme řeřichu. Do pánve nalijeme víno (2 lží-
-
2
ce si uschováme) a ocet, přidáme do kastrolu šalotku, uvedeme vše do varu a vaříme,dokud se dvě třetiny tekutiny nevyvaří. Postupně
-
3
vmícháme smetanu, stáhneme ze sporáku, propasírujte ji a dáme stranou.
-
4
Potřemete olejem plech na pečení a polijeme ho uschovaným vínem. Osolíme a opepříme plátky tresky, rozložíme je na plech a na každý položíme 2 listy čekanky. Zakapeme je olejem a posypeme nasekanou pažitkou a řeříchou.Plátky svineme.
-
5
Plech zakryjme pečicím papírem a v troubě předehřáté na 18O°C. Pečeme je 10 minut. Po vytažení z trotrouby je pokrájíme na stejnolměrné plátky, přendáme na mísu a podáváme s omáčkou.