Salamis
Suroviny
- 700 g Filé z aljašské tresky
- 250 g Okurka salátová
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Citrony
- 5 ks Rajčata
- 5 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Víno bílé
- 3.18 polévková lžíce Olej olivový
- 5.5 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2681 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 685 mg
- Vláknina 12736.5 mg
- Vitamín A 12736.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 129.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje na kterém zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní drobně pokrájený česnek a položíme plátky rybího filé. Zalijeme 2 dl bílého vína, zakryjeme poličkou a necháme dusit.
-
3
Papriky omyjeme. zbavíme jadřinců a nakrájíme na kroužky. Omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky, oloupanou okurku pokrájíme na nudličky.
-
4
V druhé pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, na kterém pod pokličkou podusíme papriky, za chvilku k nim přidáme okurku a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut.
-
5
Podušenou zeleninu přendáme na rybí filé, zakryjeme a spolu dusíme ještě 10 minut.
-
6
Rybí filé servírujeme s drobně pokrájenou petrželkou.